آموزش

مبانی تحلیل تکنیکال

فصل چهارم

موقعیت لانگ چیست؟

موقعیت خرید (یا به سادگی لانگ) به معنای خرید دارایی با این انتظار است که ارزش آن افزایش یابد. موقعیت های طولانی اغلب در زمینه محصولات مشتقات یا فارکس استفاده می شود، اما اساساً برای هر طبقه دارایی یا نوع بازار اعمال می شود. خرید یک دارایی در بازار نقدی به امید افزایش قیمت آن نیز یک موقعیت طولانی است.

استفاده طولانی مدت بر روی یک محصول مالی رایج ترین روش سرمایه گذاری است، به خصوص برای کسانی که تازه شروع به کار کرده اند. استراتژی‌های معاملاتی بلندمدت مانند خرید و نگه‌داری بر این فرض استوار است که ارزش دارایی پایه افزایش می‌یابد. از این نظر، خرید و نگهداری به سادگی برای مدت طولانی طولانی است.

با این حال، طولانی بودن لزوماً به این معنی نیست که معامله‌گر انتظار دارد از حرکت صعودی قیمت سود کسب کند. به عنوان مثال، توکن های اهرمی را در نظر بگیرید. BTCDOWN با قیمت بیت کوین همبستگی معکوس دارد. اگر قیمت بیت کوین افزایش یابد، قیمت BTCDOWN کاهش می یابد. اگر قیمت بیت کوین کاهش یابد، قیمت BTCDOWN افزایش می یابد. از این نظر، ورود به موقعیت خرید در BTCDOWN برابر است با حرکت نزولی در قیمت بیت کوین.

موقیعت معاملات SHORT چیست؟

موقعیت شورت به معنای فروش دارایی به قصد خرید مجدد آن بعداً با قیمت کمتر است. شورتینگ ارتباط نزدیکی با معاملات حاشیه دارد، زیرا ممکن است در مورد دارایی های قرض گرفته شده اتفاق بیفتد. با این حال، در بازار مشتقات نیز به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد، و می توان آن را با یک موقعیت ساده انجام داد. بنابراین، اتصال کوتاه چگونه کار می کند؟

وقتی نوبت به کوتاه‌سازی در بازارهای نقدی می‌رسد، بسیار ساده است. فرض کنید شما در حال حاضر بیت کوین دارید و انتظار دارید قیمت آن کاهش یابد. شما بیت کوین خود را به دلار آمریکا می فروشید، زیرا قصد دارید بعداً آن را با قیمت کمتری دوباره بخرید. در این مورد، شما اساساً در حال وارد شدن به یک موقعیت کوتاه در بیت کوین هستید، زیرا برای خرید مجدد پایین تر، فروش بالایی دارید. به حد کافی ساده است. اما در مورد کوتاهی با وجوه استقراضی چطور؟ بیایید ببینیم چگونه کار می کند.

شما دارایی را قرض می‌گیرید که فکر می‌کنید ارزش آن کاهش می‌یابد – به عنوان مثال، یک سهام یا یک ارز دیجیتال. شما بلافاصله آن را می فروشید. اگر معامله به سمت شما پیش رفت و قیمت دارایی کاهش یافت، همان مقدار دارایی را که قرض گرفته‌اید، پس می‌خرید. شما دارایی هایی را که قرض گرفته اید (به همراه بهره) بازپرداخت می کنید و از تفاوت بین قیمتی که در ابتدا فروختید و قیمتی که دوباره خریدید سود می کنید.

بنابراین، کوتاه کردن بیت کوین با وجوه قرض گرفته شده چگونه به نظر می رسد؟ بیایید به یک مثال نگاه کنیم. ما وثیقه مورد نیاز را برای وام گرفتن 1 بیت کوین قرار دادیم، سپس بلافاصله آن را به قیمت 10000 دلار می فروشیم. حالا ما 10000 دلار داریم. فرض کنید قیمت به 8000 دلار کاهش یابد. ما 1 بیت کوین می خریم و بدهی 1 بیت کوین خود را همراه با بهره بازپرداخت می کنیم. از آنجایی که ما در ابتدا بیت کوین را به قیمت 10000 دلار فروختیم و اکنون با قیمت 8000 دلار مجددا خرید کردیم، سود ما 2000 دلار است (منهای پرداخت سود و کارمزد معاملات).

دفترچه سفارش چیست؟

دفترچه سفارش مجموعه‌ای از سفارش‌های باز فعلی برای یک دارایی است که بر اساس قیمت سازمان‌دهی شده‌اند. وقتی سفارشی را ارسال می کنید که بلافاصله تکمیل نمی شود، به دفترچه سفارش اضافه می شود. تا زمانی که با سفارش دیگری پر شود یا لغو شود، آنجا خواهد ماند.

کتاب‌های سفارش در هر پلتفرم متفاوت خواهند بود، اما به طور کلی، اطلاعات تقریباً یکسانی دارند. تعداد سفارش‌ها را در سطوح قیمتی خاص خواهید دید.

وقتی صحبت از مبادلات ارزهای دیجیتال و معاملات آنلاین می‌شود، سفارش‌های موجود در دفتر سفارش توسط سیستمی به نام موتور تطبیق مطابقت داده می‌شوند. این سیستم همان چیزی است که انجام معاملات را تضمین می کند – می توانید آن را به عنوان مغز صرافی در نظر بگیرید. این سیستم به همراه دفترچه سفارش، هسته اصلی مفهوم مبادله الکترونیکی است.

عمق دفترچه سفارش چقدر است؟ عمق دفتر سفارش (یا عمق بازار) به تجسم سفارشات باز فعلی در دفترچه سفارش اشاره دارد. معمولاً سفارشات خرید را در یک طرف قرار می دهد و سفارشات فروش را در طرف دیگر قرار می دهد و آنها را به صورت تجمعی در نمودار نشان می دهد.

به طور کلی تر، عمق دفترچه سفارش ممکن است به میزان نقدینگی که دفتر سفارش می تواند جذب کند نیز اشاره دارد. هر چه بازار «عمیق‌تر» باشد، نقدینگی بیشتری در دفتر سفارش وجود دارد. از این نظر، بازاری با نقدینگی بیشتر می‌تواند سفارشات بزرگ‌تری را بدون تأثیر قابل توجهی بر قیمت جذب کند. با این حال، اگر بازار نقدینگی نداشته باشد، سفارش‌های بزرگ ممکن است تأثیر قابل‌توجهی بر قیمت داشته باشند.

سفارش بازار چیست؟

سفارش بازار سفارشی برای خرید یا فروش با بهترین قیمت موجود در بازار است. این اساساً سریعترین راه برای ورود یا خروج از بازار است.

هنگامی که یک سفارش بازار را تنظیم می کنید، اساساً می گویید: “من می خواهم این سفارش را همین الان با بهترین قیمتی که می توانم به دست بیاورم اجرا کنم.”

سفارش بازار شما به تکمیل سفارشات از دفترچه سفارش ادامه می دهد تا زمانی که کل سفارش به طور کامل پر شود. به همین دلیل است که معامله گران بزرگ (یا نهنگ ها) هنگام استفاده از سفارشات بازار می توانند تأثیر قابل توجهی بر قیمت داشته باشند. یک سفارش بزرگ بازار می تواند به طور موثری نقدینگی را از دفتر سفارش خارج کند. چطور؟ اجازه دهید هنگام بحث درباره لغزش از آن عبور کنیم.

مشتاق یادگیری بیشتر هستید؟ بررسی کنید سفارش بازار چیست؟

لغزش در معاملات چیست؟

در مورد سفارشات بازار چیزی وجود دارد که باید از آن آگاه باشید – لغزش. وقتی می گوییم که سفارشات بازار با بهترین قیمت موجود تکمیل می شود، به این معنی است که آنها سفارشات را از دفترچه سفارشات تکمیل می کنند تا زمانی که کل سفارش اجرا شود.

با این حال، اگر نقدینگی کافی در اطراف قیمت مورد نظر برای پر کردن یک سفارش بزرگ بازار وجود نداشته باشد، چه؟ ممکن است بین قیمتی که انتظار دارید سفارش شما پر شود و قیمتی که آن را پر می کند تفاوت زیادی وجود داشته باشد. به این تفاوت لغزش می گویند.

فرض کنید می خواهید یک موقعیت خرید به ارزش 10 بیت کوین در یک آلتکوین باز کنید. با این حال، این آلتکوین ارزش بازار نسبتا کمی دارد و در بازاری با نقدینگی پایین معامله می شود. اگر از یک سفارش بازار استفاده می کنید، سفارشات را از دفتر سفارش تکمیل می کند تا زمانی که کل سفارش 10 بیت کوین پر شود. در یک بازار نقدی، می‌توانید سفارش ۱۰ بیت کوین خود را بدون تأثیر قابل توجهی بر قیمت، پر کنید. اما، در این مورد، کمبود نقدینگی به این معنی است که ممکن است سفارشات فروش کافی در محدوده قیمت فعلی در دفترچه سفارشات وجود نداشته باشد.

بنابراین، تا زمانی که کل سفارش 10 بیت کوین پر شود، ممکن است متوجه شوید که میانگین قیمت پرداخت شده بسیار بالاتر از حد انتظار بوده است. به عبارت دیگر، فقدان سفارشات فروش باعث شد که سفارش بازار شما در دفترچه سفارشات به سمت بالا حرکت کند و با سفارشاتی که به طور قابل توجهی گرانتر از قیمت اولیه بودند مطابقت داشته باشد.

هنگام معامله آلتکوین از لغزش آگاه باشید، زیرا برخی از جفت‌های معاملاتی ممکن است نقدینگی کافی برای تکمیل سفارش‌های بازار شما را نداشته باشند.

سفارش حد چیست؟

سفارش محدود سفارشی است برای خرید یا فروش یک دارایی با قیمتی خاص یا بهتر. این قیمت را قیمت حدی می نامند. سفارش‌های خرید محدود با قیمت محدود یا کمتر اجرا می‌شوند، در حالی که سفارش‌های فروش محدود با قیمت محدود یا بالاتر اجرا می‌شوند.

هنگامی که یک سفارش محدود را تنظیم می کنید، اساساً می گویید: “من می خواهم این سفارش را با این قیمت خاص یا بهتر اجرا کنم، اما هرگز بدتر.”

استفاده از یک سفارش محدود به شما امکان می دهد کنترل بیشتری بر ورود یا خروج خود برای یک بازار معین داشته باشید. در واقع این تضمین می کند که سفارش شما هرگز با قیمتی بدتر از قیمت دلخواه شما تکمیل نخواهد شد. با این حال، این یک جنبه منفی نیز دارد. ممکن است بازار هرگز به قیمت شما نرسد و سفارش شما را تکمیل نکند. در بسیاری از موارد، این می تواند به معنای از دست دادن یک فرصت تجاری بالقوه باشد.

تصمیم گیری در مورد زمان استفاده از یک سفارش محدود یا سفارش بازار می تواند در هر معامله گر متفاوت باشد. برخی از معامله گران ممکن است فقط از یکی یا دیگری استفاده کنند، در حالی که معامله گران دیگر از هر دو استفاده می کنند – بسته به شرایط. نکته مهم این است که بدانید آنها چگونه کار می کنند تا بتوانید خودتان تصمیم بگیرید.

دستور توقف ضرر چیست؟

اکنون که می دانیم سفارشات بازار و محدودیت چیست، بیایید در مورد سفارشات توقف ضرر صحبت کنیم. سفارش توقف ضرر نوعی محدودیت یا سفارش بازار است که تنها زمانی فعال می شود که به قیمت معینی برسد. به این قیمت، قیمت توقف گفته می شود.

هدف از دستور توقف ضرر عمدتاً محدود کردن ضرر است. هر معامله ای باید یک نقطه ابطال داشته باشد، که سطح قیمتی است که باید از قبل تعریف کنید. این سطحی است که می گویید ایده اولیه شما اشتباه بوده است، به این معنی که برای جلوگیری از ضرر بیشتر باید از بازار خارج شوید. بنابراین، نقطه باطل جایی است که شما معمولاً دستور توقف ضرر خود را قرار می دهید.

دستور توقف ضرر چگونه کار می کند؟ همانطور که اشاره کردیم، استاپ ضرر می تواند هم حد و هم یک دستور بازار باشد. به همین دلیل است که این گونه ها ممکن است به عنوان سفارشات توقف محدود و توقف در بازار نیز شناخته شوند. نکته کلیدی که باید درک کنید این است که توقف ضرر تنها زمانی فعال می شود که به یک قیمت مشخص (قیمت توقف) رسیده باشد. هنگامی که قیمت توقف به دست می آید، یا یک بازار یا یک سفارش محدود را فعال می کند. شما اساساً قیمت توقف را به عنوان محرک بازار یا سفارش محدود خود تعیین می کنید.

با این حال، یک نکته وجود دارد که باید در نظر داشته باشید. ما می دانیم که سفارشات محدود فقط با قیمت محدود یا بهتر انجام می شود، اما هرگز بدتر از آن نیست. اگر از دستور توقف حد مجاز به عنوان ضرر خود استفاده می کنید و بازار به شدت سقوط می کند، ممکن است فوراً از قیمت حد مجاز شما فاصله بگیرد و سفارش شما تکمیل نشده باقی بماند. به عبارت دیگر، قیمت توقف، دستور توقف حد مجاز شما را راه‌اندازی می‌کند، اما به دلیل افت شدید قیمت، سفارش محدود باقی می‌ماند. به همین دلیل است که سفارش های توقف در بازار ایمن تر از سفارش های توقف محدود در نظر گرفته می شوند. آنها تضمین می کنند که حتی در شرایط شدید بازار، پس از رسیدن به نقطه ابطال، خروج شما از بازار تضمین می شود.

سازندگان و گیرندگان چیست؟

زمانی سازنده می شوید که سفارشی را ثبت می کنید که بلافاصله تکمیل نمی شود اما به دفترچه سفارش اضافه می شود. از آنجایی که سفارش شما نقدینگی را به دفتر سفارش اضافه می کند، شما “سازنده” نقدینگی هستید.

سفارشات محدود معمولاً به عنوان دستورهای سازنده اجرا می شوند، اما نه در همه موارد. به عنوان مثال، فرض کنید یک سفارش خرید محدود با قیمت محدودی که به طور قابل توجهی بالاتر از قیمت فعلی بازار است، قرار می دهید. از آنجایی که می‌گویید سفارش شما می‌تواند با قیمت محدود یا بهتر اجرا شود، سفارش شما در برابر قیمت بازار اجرا می‌شود (زیرا از قیمت حدی شما کمتر است).

هنگامی که سفارشی را ثبت می کنید که بلافاصله تکمیل می شود، گیرنده می شوید. سفارش شما به دفترچه سفارش اضافه نمی شود، اما بلافاصله با یک سفارش موجود در دفترچه سفارش مطابقت داده می شود. از آنجایی که شما نقدینگی را از دفتر سفارش می گیرید، یک گیرنده هستید. سفارش‌های بازار همیشه سفارش‌های گیرنده خواهند بود، زیرا شما سفارش خود را با بهترین قیمت موجود در بازار فعلی اجرا می‌کنید.

برخی از صرافی ها برای تشویق معامله گران به تامین نقدینگی، از مدل کارمزد چند لایه استفاده می کنند. به هر حال، جذب معامله گران با حجم بالا به صرافی خود به نفع آنهاست – نقدینگی نقدینگی بیشتری را جذب می کند. در چنین سیستم هایی، سازندگان تمایل دارند کارمزد کمتری نسبت به گیرندگان بپردازند، زیرا آنها هستند که نقدینگی را به صرافی اضافه می کنند. در برخی موارد، آنها حتی ممکن است تخفیف هایی را به سازندگان ارائه دهند. می‌توانید سطح کارمزد فعلی خود را در Binance بررسی کنید.

اسپرد پیشنهاد و درخواست چیست؟

اسپرد پیشنهاد و تقاضا تفاوت بین بالاترین سفارش خرید (پیشنهاد) و کمترین سفارش فروش (خرید) برای یک بازار معین است. این اساساً شکاف بین بالاترین قیمتی است که فروشنده مایل به فروش است و کمترین قیمتی که خریدار مایل به خرید است.

اسپرد پیشنهاد و تقاضا راهی برای اندازه گیری نقدینگی بازار است. هر چه اسپرد پیشنهاد و تقاضا کمتر باشد، بازار نقدشوندگی بیشتری دارد. اسپرد پیشنهاد و تقاضا نیز می تواند به عنوان معیاری از عرضه و تقاضا برای یک دارایی معین در نظر گرفته شود. در این مفهوم، عرضه توسط طرف درخواست و تقاضا توسط طرف پیشنهاد نمایش داده می شود.

هنگامی که سفارش خرید بازار را انجام می دهید، با کمترین قیمت درخواستی موجود پر می شود. برعکس، زمانی که شما یک سفارش فروش در بازار را انجام می دهید، با بالاترین قیمت پیشنهادی موجود، آن را پر می کند.

نمودار کندل استیک چیست؟

نمودار کندل استیک نمایشی گرافیکی از قیمت یک دارایی برای یک بازه زمانی معین است. از شمعدان هایی تشکیل شده است که هر کدام نشان دهنده زمان یکسانی هستند. به عنوان مثال، یک نمودار 1 ساعته شمعدانی را نشان می دهد که هرکدام یک دوره زمانی یک ساعته را نشان می دهند. نمودار 1 روزه شمعدان هایی را نشان می دهد که هر کدام یک دوره زمانی یک روزه را نشان می دهند و غیره.

یک کندل از چهار نقطه داده تشکیل شده است: باز، زیاد، پایین و بسته (که به آن مقادیر OHLC نیز گفته می شود). باز و بسته اولین و آخرین قیمت ثبت شده برای بازه زمانی معین هستند، در حالی که پایین و بالا به ترتیب پایین ترین و بالاترین قیمت ثبت شده هستند.

نمودارهای کندل استیک یکی از مهمترین ابزارها برای تجزیه و تحلیل داده های مالی است. قدمت شمعدان ها به قرن هفدهم ژاپن برمی گردد، اما در اوایل قرن بیستم توسط پیشگامان تجاری مانند چارلز داو اصلاح شدند.

تجزیه و تحلیل نمودار کندل استیک یکی از رایج ترین روش ها برای نگاه کردن به بازار بیت کوین با استفاده از تحلیل تکنیکال است. آیا دوست دارید نحوه خواندن نمودارهای کندل استیک را یاد بگیرید؟ راهنمای یک مبتدی برای نمودارهای کندل استیک را بررسی کنید.

الگوی نمودار شمعی چیست؟

تحلیل تکنیکال عمدتاً بر این فرض استوار است که حرکت های قبلی قیمت ممکن است نشان دهنده اقدام قیمت در آینده باشد. بنابراین، چگونه شمعدان ها می توانند در این زمینه مفید باشند؟ ایده این است که الگوهای نمودار شمعی را شناسایی کنید و بر اساس آنها ایده های تجاری ایجاد کنید.

نمودارهای کندل استیک به معامله گران کمک می کند تا ساختار بازار را تجزیه و تحلیل کنند و تعیین کنند که آیا در یک محیط بازار صعودی یا نزولی هستیم. آنها همچنین ممکن است برای شناسایی مناطق مورد علاقه در نمودار استفاده شوند، مانند سطوح حمایت یا مقاومت یا نقاط بالقوه برگشت. اینها مکان هایی در نمودار هستند که معمولاً فعالیت معاملاتی را افزایش می دهند.

الگوهای کندل استیک نیز یک راه عالی برای مدیریت ریسک هستند، زیرا می توانند تنظیمات تجاری تعریف شده و دقیق را ارائه دهند. چطور؟ خوب، الگوهای شمعدانی می توانند اهداف قیمتی و نقاط بی اعتباری را مشخص کنند. این به معامله گران اجازه می دهد تا تنظیمات تجاری بسیار دقیق و کنترل شده ای ارائه دهند. به این ترتیب، الگوهای کندل استیک به طور گسترده توسط معامله گران فارکس و ارزهای دیجیتال استفاده می شود.

برخی از رایج ترین الگوهای شمعدانی شامل پرچم ها، مثلث ها، گوه ها، چکش ها، ستاره ها و سازندهای دوجی هستند. اگر می‌خواهید نحوه خواندن آنها را بیاموزید، 12 الگوی شمعدانی محبوب مورد استفاده در تحلیل فنی و راهنمای مبتدیان برای الگوهای نمودار کلاسیک را بررسی کنید.

خط روند چیست؟

خطوط روند ابزاری هستند که به طور گسترده توسط معامله گران و تحلیلگران فنی مورد استفاده قرار می گیرند. آنها خطوطی هستند که نقاط داده خاصی را در نمودار به هم متصل می کنند. به طور معمول، این داده ها قیمت است، اما نه در همه موارد. برخی از معامله گران همچنین ممکن است خطوط روند را روی اندیکاتورهای فنی و نوسانگرها ترسیم کنند.

ایده اصلی پشت ترسیم خطوط روند، تجسم جنبه های خاصی از عمل قیمت است. به این ترتیب معامله گران می توانند روند کلی و ساختار بازار را شناسایی کنند.

برخی از معامله گران ممکن است فقط از خطوط روند برای درک بهتر ساختار بازار استفاده کنند. دیگران ممکن است از آنها برای ایجاد ایده های تجاری عملی بر اساس نحوه تعامل خطوط روند با قیمت استفاده کنند.

خطوط روند را می توان روی نموداری اعمال کرد که تقریباً هر فریم زمانی را نشان می دهد. با این حال، مانند هر ابزار تحلیل بازار دیگری، خطوط روند در بازه‌های زمانی بالاتر نسبت به خطوط روند در بازه‌های زمانی پایین‌تر قابل اعتمادتر هستند.

جنبه دیگری که در اینجا باید در نظر گرفت، قدرت خط روند است. تعریف مرسوم خط روند تعریف می کند که برای معتبر شدن باید قیمت را حداقل دو یا سه بار لمس کند. به طور معمول، هرچه تعداد دفعاتی که قیمت یک خط روند را لمس کرده باشد (آزمایش کند)، ممکن است قابل اعتمادتر در نظر گرفته شود.

حمایت و مقاومت چیست؟

حمایت و مقاومت برخی از اساسی ترین مفاهیم مرتبط با معاملات و تحلیل تکنیکال هستند.

پشتیبانی به معنای سطحی است که در آن قیمت یک “کف” پیدا می کند. به عبارت دیگر، سطح حمایت منطقه ای با تقاضای قابل توجه است که در آن خریداران وارد عمل شده و قیمت را بالا می برند.

مقاومت به معنای سطحی است که قیمت یک «سقف» پیدا می‌کند. سطح مقاومت منطقه ای با عرضه قابل توجه است که در آن فروشندگان وارد عمل شده و قیمت را پایین می آورند.

اکنون می دانید که حمایت و مقاومت به ترتیب سطوح افزایش تقاضا و عرضه هستند. با این حال، هنگام اندیشیدن به حمایت و مقاومت، بسیاری از عوامل دیگر می توانند نقش داشته باشند.

شاخص‌های فنی مانند خطوط روند، میانگین‌های متحرک، باندهای بولینگر، ابرهای ایچیموکو، و بازنگری فیبوناچی نیز می‌توانند سطوح حمایت و مقاومت بالقوه را نشان دهند. در واقع حتی از جنبه های روانشناسی انسان نیز استفاده می شود. به همین دلیل است که معامله گران و سرمایه گذاران ممکن است حمایت و مقاومت را به طور بسیار متفاوتی در استراتژی معاملاتی فردی خود بگنجانند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا